Guleed, Miriam Bryant och Zara Larsson är alla nominerade i kvällens P3 Guld-gala. Foto: TT

De är vinnare i årets P3 Guld

Uppdaterad
Publicerad

Victor Leksell tog hem priserna för årets låt och årets pop på P3 Guld-galan.

-Jag vill tacka alla som har lyssnat och röstat, säger han efter den andra vinsten.

Men P3 Guld-galans stora vinnare – Yasin – lyste med sin frånvaro.

Victor Leksells debutalbum “Fånga mig när jag faller” har gått varm på radion i år – vilket nu resulterar i två P3 Guld-statyetter. Han är har dessutom chans på priset årets artist, vilket innebär att han är nominerad till flest priser på galan.

-Jag skulle vilja säga tack till alla som har röstat på mig och alla som har lyssnat på mig det här året, och önskar alla lycka till att hålla ut det sista för jag tror snart att skiten ska vara över, säger han i tacktalet, efter att ha kindpussat prisutdelaren Tove Styrke.

I en intervju med TT när nomineringarna offentliggjordes framhöll han att det var ”superkul” att uppmärksammas, men sade samtidigt att det var svårt att njuta av framgångarna under pandemiåret.

-Det har varit ett så konstigt år, det har känts så overkligt. Jag har inte fått se folk eller höra dem sjunga med, men varje sekund kommer det någon ny delning på sociala medier.

Även Yasin dubbelprisas

Yasin tar hem det tunga priset året artist på P3 Guld – och priset för årets hiphop. Den 23-åriga rapartisten sitter frihetsberövad, misstänkt för stämpling till grovt brott.

– Yasin kunde inte vara på plats i kväll för att ta emot sitt pris, säger programledaren Emma Molin, utan att nämna någon anledning till hiphop-artistens bortavaro.

Publikfri gala

Precis som många andra arrangörer har P3 brottats med coronarestriktioner. Galan, som normalt sett brukar hållas i januari, fick flyttas fram till mars och genomförs nu publikfritt på ett hotell, med artister och programledare på säkert avstånd från varandra, i olika rum.

Bland annat framförde världsstjärnan Zara Larsson låten “Look what you’ve done” från en hiss på hotellet, och medan Daniela Rathana och Oscar Linnros ska sjunga sin duett vid poolen.

-Det har varit ett väldigt jobbigt år för många av oss, säger programledaren Oscar Zia, och frågar sig om det är Christopher Nolan som har regisserat 2020.

De är vinnare i årets P3 Guld

Årets artist: Yasin

Årets grupp: Hov1

Årets låt: “Svag” – Victor Leksell (text & musik: Victor Leksell, Carl Silvergran, Felix Flygare Floderer, Kevin Högdahl, Niklas Carson Mattsson)

Framtidens artist: Jelassi

Årets rock/metal: Lik

Årets dans: Kasbo

Årets hiphop/r’n’b: Yasin

Årets pop: Victor Leksell

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.