Artisten Petra Marklund under genrepet av mellanakten i den andra deltävlingen i Göteborg. Foto: TT

Trummor, tuffa brudar och tropiska vibbar – så blir deltävling två

Uppdaterad
Publicerad

Melodifestivalen har kommit till Göteborg. Och förutom de sju tävlande akterna var Petra Marklund på plats i Scandinavium under fredagens publika genrep av deltävling två.

Förra veckan tolkade Ebbot Lundberg Anita Lindbloms ”Sån’t är livet” ackompanjerat av sjungande barn.

I den andra deltävlingen är det Petra Marklund som kommer att stå för underhållningen i mellanakten med en tolkning av Lill-Babs ”En tuff brud i lyxförpackning” från 1961. Under genrepet gjorde en Marklund ett bejublat framträdande av låten i sällskap av fem kvinnor helt klädda i svart.

Melodifestivalen 2018

Eldshow och stränder

Denna vecka blir det inga trolleritricks eller dansande humrar men det blir ett par glödheta nummer. Bokstavligt talat. Både Samir och Viktor och Mimmi Werner bjuder på eld i sina nummer. Och Werner sparar verkligen inte på krutet utan har också låtit trummorna få en central plats på scen med fyra trumslagare.

En svalare, tropisk känsla, bjuder den polska artisten Margaret på när hon framför sin låt ”In my cabana” framför LED-skärmar med projicerade solnedgångar. 

Gardell – deltävlingens mest avskalade bidrag

Men en av de allra största snackisarna inför deltävling två är Jonas Gardell. Han har varit både programledare och mellanakt men i år är det första gången som Gardell ställer upp som artist. Han tävlar med låten ”Det finns en väg” och trots en kör på sju personer är detta kvällens mest avskalade bidrag.

Här kan du lyssna på en bit ur alla tävlingsbidragen.

Melodifestivalens andra deltävling sänds imorgon, lördag, klockan 20.00 i SVT1.

Här är alla bidrag i deltävling två

1. Samir & Viktor – Shuffla 

2. Ida Redig – Allting som vi sa 

3. Jonas Gardell – Det finns en väg 

4. Margaret – In My Cabana 

5. Stiko Per Larsson – Titta vi flyger 

6. Mimi Werner – Songburning 

7. LIAMOO – Last Breath 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2018

Mer i ämnet