Foto: TT

Så många såg Prinsbröllopet

Publicerad

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia Hellqvists giftermål livesändes i SVT i sammanlagt nio timmar under lördagen. Med en publiktopp på 2,1 miljoner går det att konstatera att intresset för paret var större än det för Madeleine och Christopher O'Neill, som gifte sig 2013.

Nu har SVT presenterat tittarsiffrorna för lördagens storsatsning som sammanlagt involverade 120 personer enbart i produktionsarbetet.

Antalet tittare nådde sin topp strax efter klockan 17, det vill säga i samband med vigseln i Slottskyrkan, då sammanlagt 2,1 miljoner slog på tv-apparaterna.

Även middagen, som bland annat innehöll Carl Philips tal till Sofia samt Sofias låt till Carl Philip, lockade höga tittarsiffror. Drygt 1,6 miljoner tittade då på sändningen.

Fler än Madeleine, färre än Victoria

Det kungliga bröllopet lär bli det sista på flera år (förutsatt att inte någon av de tre syskonen Victoria, Madeleine och Carl Philip skiljer sig och sedan gifter om sig).

Jämför man de tre bröllopens tittarsiffor visar de att Victoria och Daniel lockade flest tittare med en topp på 3,2 miljoner när de gifte sig 2010. Därefter kommer Sofia och Carl Philip följda av Madeleine och Christopher O'Neill som 2013 nådde en tittartopp på 1,9 miljoner.

Fakta bröllopssändningen

Visa

SVT livesände mellan klockan 14.30 och 00.50. Den genomsnittliga tittarsiffran för hela sändningen landade på 1,47 miljoner, vilket innebär att 63 procent av tv-tittarna valde bröllopet framför andra tv-program som sändes samtidigt.

Varje person tittade i snitt i 99 minuter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer