Publikhyllningar till Avicii när han spelade på Tele2 Arena. Foto: TT

Svenska folket hyllar Avicii: ”Mitt livs bästa dagar med din musik”

Uppdaterad
Publicerad

Tim ”Avicii” Bergling blev bara 28 år. Hans musik har betytt väldigt mycket för många och här på SVT:s sajt har ni läsare delat med er av era minnen och kondoleanser.

SVT rapporterade · Hur minns du Avicii?

Laddar in inlägg...

Efter dödsfallet hörde läsare och fans av sig och här är några av av era minnen och kondoleanser

”Tack Tim för alla gånger du fått mig att känna mig levande. Så många av mina livs bästa dagar har jag haft till din musik. Det är med stor sorg du har lämnat världen” skriver Anna.  

”Sorg sorg sorg. Det gör ont när barn dör så unga. Man han lever fortfarande i den musik han skapade. Alltid omtyckt och aldrig glömd. R.I.P” skriver Mimoza.

”Mitt hjärta brister, tänker så mkt på hans familj, nära och kära. Han kommer leva vidare i många av oss med sin fantastiska musik” skriver Anna.

”Avicii min hjälte”

Sorgen efter artisten, producenten och DJ:n Tim ”Avicii” Bergling är mycket stor. Han blev bara 28 år gammal men har gjort ett stort avtryck i musikhistorien. Under natten är det många som har delat med sig av sina minnen av Avicii och hans musik.

”Avicii var min hjälte, min idol och inspiration. Hans musik har betytt så mycket för mig genom dessa år. Är så ledsen att han är borta” skriver Michael.

”Älsklingsmusik!! Så ledsamt... att så mycket skapad glädje inte fick följa honom och världen....mycket, mycket längre. Tankar till de nära” skriver Stefan.

”Hans musik lyfte alltid upp stämningen vart man än gick och jag har även funnit tröst i hans låtar under svåra perioder. Må han vila i frid” skriver Ness.

”Få sånger har fått mig stum”

Aviciis riktigt stora genombrott kom med låten Levels 2011 och det är många har följt hans karriär under en lång tid som delar med sig av sina minnen.  

”Det känns helt overkligt att han har gått ur tiden. Det känns som en del av mig av fallit bort. Det var den första artisten jag på riktigt började följa 2011. Hans musik kommer följa med mig hela livet och jag önskar så att han fortfarande levde. Så ledsen” skriver Erik.
”Få sånger har fått mig stum .. men första gången jag hörde wake me up så satt jag i en bil mot Norrland under en sommarvistelse då jag bodde utomlands .. blev stum, hörde något nytt ..storhet! beklagar det allra djupaste och är enormt berörd” skriver familjen.

  • Föddes 8 september 1989.
  • 2006 började han skapa musik som hobby och 2008 inledde han samarbetet med managern Arash ”Ash” Pournouri.
  • 2011 kom det stora genombrottet med låten ”Levels”.
  • 2013 släppte han debutalbumet True. Första singeln ”Wake me up” med sång av Aloe Blacc blev en global succé och sålde guld och platina i 25 länder. Han blev också rankad som världens tredje bästa DJ på prestigefulla DJ Mags lista.
  • I februari 2014 blev ”Wake me up” den mest spelade låten på Spotify någonsin.
  • 2015 släppte han sitt andra studioalbum Stories. Efter släppet ställde han in alla konserter i åtta månader framåt på grund av hälsoproblem.
  • I mars 2016 meddelade Avicii, som under många år brottats med hälsoproblem, att han avslutar sin karriär som live-artist men att han kommer fortsätta att producera musik. I december samma år avslutar han samarbetet med sin manager Arash ”Ash” Pournouri.
  • 2017 släpps EP:n Avīci (01).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Avicii 1989-2018

Mer i ämnet