Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i klippet hur arabiska medier rapporterat. Foto: Al Jazeera

Så rapporterar världen om Sveriges diplomatiska kris med Irak

Uppdaterad
Publicerad

Stormningen av den svenska ambassaden i Irak har lett till rubriker över hela världen; exempelvis i CNN, France 24, och Al Arabiya.

Natten mot torsdagen tände demonstranter eld på Sveriges ambassad i Irak, vilket ledde till en diplomatisk kris där Iraks regering bland annat uppmanade Sveriges ambassadör att lämna landet. Detta efter att en person ansökt om att genomföra en koranbränning utanför Iraks ambassad i Stockhom.

Händelseutvecklingen blev en nyhet som väckt stort intresse i Mellanöstern och andra delar av världen med stor muslimsk befolkning, men även i flera länder i väst.

– Eftersom våra relationer till andra länder som Irak, och kanske fler länder, påverkas, så skulle jag absolut säga att det här är en världsnyhet, säger SVT:s reporter Prescilia Haddad.

Se i klippet hur arabiska medier rapporterat om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.