Enligt kulturjournalisten Ayan Jamal kommer Chadwick Boseman att sörjas både i och utanför den nya Black panther-filmen. Foto: ”Black panther: Wakanda forever” 2022

Så ska Chadwick Boseman hedras i nya Black panther-filmen

Uppdaterad
Publicerad

Den 9 november är det Sverigepremiär för Marvelfilmen och Black panther-uppföljaren ”Wakanda forever”. Enligt kulturjournalisten Ayan Jamal kommer sorg att stå i centrum när både skådespelare och karaktärer hanterar bortgången av huvudrollen Chadwick Boseman.

Superhjälten Black panther, även känd som tronarvingen kung T'Challa, spelades av skådespelaren Chadwick Boseman i den första Black panther-filmen. 2020 gick Boseman bort i cancer och sedan dess har flera fans undrat hur en ny film kommer att kunna göras utan honom.

– Man har valt att hedra Chadwick Boseman genom att även i filmen sörja honom. Det här är ingen superhjälte som kommer att spelas av en annan skådespelare utan även hans karaktär T'Challa dör i den nya filmen, säger kulturjournalisten Ayan Jamal som driver podcasten ”Salong ett”.

Enligt Jamal är det unikt att filmens huvudroll inte ersätts av en ny skådespelare utan går bort även i filmen.

Hör Ayan Jamal berätta mer om den nya filmen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.