Den svenska dansbandssångerskan Carina Jaarnek är död. Hon blev 53 år gammal. Foto: PRIVAT/TT

Sångerskan Carina Jaarnek död

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska dansbandssångerskan Carina Jaarnek är död. Maken bekräftar för Aftonbladet att 53-åringen gått bort efter en hjärnblödning.

Trots att hon dog relativt ung hann Carina Jaarnek få en lång karriär som sångerska. Hon debuterade redan på 1970-talet som 12-åring i SVT-programmet ”Nygammalt”. Då var hon solist i Frösöflickorna.

Egen orkester

Under 80-talet var Carina Jaarnek med i dansbandet Alfstarz innan hon senare startade den egna Carina Jaarneks orkester.

Första gången hon placerade sig på Svensktoppen var 1986 med ”Natten tänder ljus på himlen”. Hon deltog i den svenska Melodifestivalen flera gånger: 1994 med ”Det är aldrig försent” och 2002 med ”Son of a Liar”.

Internationell erfarenhet

När Carina Jaarnek spelade in albumet ”En hyllning till Elvis” i Memphis kompades hon av musiker som själva spelat med Elvis Presley. Hon har även spelat in låtar i Los Angeles med den internationellt kände gitarristen Albert Lee och belönats med Guldklaven som årets sångerska 2005.

Carina Jaarnek avled under helgen på sjukhus i Stockholm i sviterna av en hastigt inträffad hjärnblödning.

– Herregud, det är mycket tragiskt. Hon var en alldeles utmärkt artist och en positiv person. Hon klarade sig på musiken och det är bra gjort, säger Bert Karlsson, som för tio år sedan hade Carina Jaarnek knuten till sitt skivbolag, till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.