Artisten Sarah Klang Foto: TT

Sarah Klang årets Ulla Billquist-stipendiat

Uppdaterad
Publicerad

Hyllade artisten Sarah Klang tilldelas årets Ulla Billquist-stipendium. ”En låtskrivare och sångerska som inte är rädd för de stora känslorna”, skriver Folket hus och parker i ett pressmedelande.

Ulla Billquist stipendium, som varje år tilldelas en kvinnlig artist som genom sitt artisteri berikar den svenska musikscenen, går i år till artisten Sarah Klang.

”Vare sig musiken inspirerats av americana, 80-talspop eller R&B från 1990-talet så framförs allt med en innerlighet som berör. Med sin magnifika stämma och denna palett av känslor har årets stipendiat en självklar koppling till Ulla Billquist och hennes gärning”, skriver Folkets Hus och Parkers i sin motivering. Hon tilldelas en prissumma på 30 000 kronor.

– Det ger mig en varm känsla av att min musik berört och har lyssnats på, vilket såklart är varje låtskrivares och sångerskas mål och dröm. Jag tror att konst och musik för människor samman och skapar empati och förståelse, något som jag önskat att Ulla och andra kvinnor från hennes tid fått ta del av i större utsträckning, säger Sarah Klang i ett pressmeddelande.

Folkets hus och parker har sedan 1984 delat ut stipendiet i sångerskan Ulla Billquists ära. Stipendiaten tilldelas 30 000 kronor.

Tidigare Ulla Billquist-stipendiater

2020 – Miriam Bryant

2019 – First Aid Kit, Johanna Söderberg och Klara Söderberg

2018 – Seinabo Sey

2017 – Sofia Jannok

2016 – Linnea Henriksson

2015 – Amanda Jenssen

2014 – Edda Magnason

2013 – Nino Ramsby

2012 – Laleh Pourkarim

2011 – Pernilla Andersson

2010 – Sofia Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.