Foto: SVT och TT

Se Petters kärleksfulla hyllning till Little Jinder

Uppdaterad
Publicerad

Näthatet knäckte Little Jinder i Musikhjälpen. Då bestämde sig Petter Kristiansson för att visa sitt stöd. Han trotsade kyla och mörker och stod i natt i sex timmar på torget i Örebro för att peppa programledaren.

Efter att ha läst elaka kommentarer som ”du är ful” och ”du bara avbryter” fick Josefine ”Little Jinder” Jinder nog och valde att logga ut från sociala medier under de sex dagar då hon programleder Musikhjälpen 2016 i SVT och Sveriges Radio.

”Jag orkar inte ta del av alla elaka kommentarer som dräller in på twitter, är hudlös av mat och sömnbrist. Blir så ledsen?”, skrev hon på Instagram.

När Petter Kristiansson läste om hur ledsen programledaren blivit och såg de elaka kommentarerna om henne bestämde han sig för att gå till glasburen i Örebro, där programmet spelas in, och visa sitt stöd.

Stod mitt i natten i sex timmar

Med hjälp av kartong, tejp och presentsnöre tillverkade Petter Kristiansson en skylt där det stod:

”Skit i taskiga tweets. Du äger”.

Sedan stod han med sin skylt på torget i Örebro i sex timmar – från klockan ett på natten till klockan sju på morgonen.

Rörd Little Jinder tackade

– Hur gullig är du? Det är typ det finaste någon har gjort för mig i hela mitt liv. Jag skulle vilja säga att du är tio av tio, säger Little Jinder i direktsändningen.

– Jag stod kvar tills hon hade lagt sig för dagen. Jag fick en bra känsla av att se att hon uppskattade det, säger han till Nerikes Allehanda och fortsätter:

– Jag hade underställ men jag rekommenderar att ha ännu mer på sig och röra sig. Jag var helt stel när jag kom hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.