Foto: TT

Sen kväll med Luuk blir Scenkväll

Uppdaterad
Publicerad

En ny talkshow med Kristian Luuk och Daniel Hallberg har snart premiär i Stockholm. Och den tidigare programledaren för Sen kväll med Luuk säger att han hoppas att de inbjudna gästerna vågar öppna sig mer i en teaterföreställning än i ett tv-program.

– Kanske bjussar de på lite fler grejer när de vet att det inte är en miljonpublik som tittar, säger Kristian Luuk till SVT:s Morgonstudion.

Duon kommer under fyra kvällar under våren att intervjua kända gäster på Scalateaterns scen i ett talkshowformat, berättade Kristian Luuk, som tillsammans med Daniel Hallberg gästade SVT:s Morgonstudion under onsdagen.

– Det är en klassisk talkshow fast i en teaterlokal och inte på tv. Vi har gäster och musik och Daniel fungerar som en slags sidekick/husband/humorkille.

Komikern och medieprofilen Daniel Hallberg agerar Kristian Luuks högra hand på scen, och enligt Kristian Luuk fungerar duon bra tillsammans, trots åldersskillnaden.

– Vi klickade bra – vi är båda kära i talkshows. Trots att Daniel är så ung så hade han sett en massa Johnny Carson från 80-talet, säger han till SVT.

”Får en intim stämning i rummet”

Kristian Luuk har lång erfarenhet av att intervjua världsstjärnor som Whitney Houston, Cher och Janet Jackson, då han under 16 säsonger höll i programmet Sen kväll med Luuk på TV4. I den nya talkshowen hoppas han att gästerna vågar prata mer fritt, eftersom föreställningen inte filmas för en tv-publik.

– Kanske bjussar de på lite fler grejer när de vet att det inte är en miljonpublik som tittar. Man får en intim stämning i rummet istället, det är min förhoppning. Det är härligt att göra något som bara är där och då, säger han.

Daniel Hallberg, som senast sågs som dryg PR-strateg i Ruben Östlunds The Square, säger att han blev förvånad när Kristian Luuk hörde av sig om samarbetet, men att han ser fram emot att ställa sig på scen.

– Det känns som en ganska stor kostym att sätta på sig, men det känns också väldigt roligt, säger han i Morgonstudion.

Föreställningen Scenkväll med Luuk och Daniel Hallberg har premiär 22 januari på Scalateatern i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.