Shakiras nya låt: ”En offentlig kölhalning av exet”

Uppdaterad
Publicerad

Shakira har släppt en ny låt tillsammans med producenten Bizarrap och sällar sig till en lång rad av artister som släppt ”hämndlåtar” om sina ex.

I veckan släppte Shakira en låt och Kulturnyheternas musikkritiker Tali da Silva kopplar ihop låten med Beyoncés album ”Lemonade” som handlade om ett förhållande som skakats av otrohet.

– Den tillhör genren ”offentlig kölhalning av ex”. Hon har i många år varit tillsammans med fotbollsspelaren Gerard Piqué. Med den här låten är det som att hon försöker göra en ”Lemonade” och Piqué får sina fiskar varma, rent musikaliskt, säger hon.

Hör ett utsnitt ur låten i klippet.

4 Andra ”hämnas på exet-låtar”

Carly Simon – ”You're so vain

Låten handlar inte uttalat om Simons ex Warren Beatty, men den senarenämnda tackade henne för att hon skrev låten, skriver Musicgrotto.

Dory Previn – Beware of young girls

Dory Previn och hennes make André Previn blev goda vänner med skådespelare Mia Farrow, som André Priven lämnade Dory Priven för. Vilket resulterade i denna inte så subtila hämndlåt.

Beyoncé – Sorry

Både Beyoncé och maken Jay-Z behandlade hans otrohet musikaliskt, men kanske tydligast i låten ”Sorry” från albumet ”Lemonade”.

Justin Timberlake – Cry me a river

Inte heller Justin Timberlake sagt rakt ut att låten handlar om hans uppbrott från artisten Britney Spears, men Spears-kopian i musikvideon indikerar starkt att så är fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.