Den amerikanska skådespelaren Betty White är död. Hon skulle ha fyllt hundra år den 17 januari. Arkivbild. Foto: Evan Agostini/AP/TT

Skådespelaren Betty White är död

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska skådespelaren Betty White, mest känd för sin medverkan i ”Pantertanter”, är död. 99-åriga White dog bara veckor innan sin hundraårsdag. Det uppger hennes agent i ett uttalande.

Betty White avled i sitt hem under fredagsmorgonen lokal tid.

– Även om Betty var nära 100 år så trodde jag att hon skulle leva för alltid. Jag kommer sakna henne enormt mycket och det kommer även alla djur som hon älskade så mycket, säger hennes agent och nära vän Jeff Witjas till People.

Under sin karriär har Betty White gjort över hundra roller, bland annat i ”That 70's show”, ”Boston Legal” och ”The Mary Tyler Moore Show”. Störst genomslag fick hon för sin roll som Rose Nylund i ”The Golden Girls”, på svenska ”Pantertanter”. Serien kretsar kring en grupp äldre kvinnor som bor tillsammans i Miami och sändes på tv mellan 1985 och 1992.

99-åringen prisades flera gånger under sin karriär, hon har mottagit Emmys och en Grammy och har nominerats flera gånger till Golden Globe. Hon skulle ha fyllt 100 år 17 januari.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.