Skådespelaren Lasse Petterson arbetade länge vid Stockholms stadsteater Foto: Jonas Ekströmer/TT

Skådespelaren Lasse Petterson död

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Lasse Petterson är död. Han avled i slutet av förra veckan till följd av sjukdom och blev 83 år gammal, uppger Kulturhuset Stadsteatern.

Petterson föddes 1935 i Östersund och debuterade 1958 som skådespelare på Tantolundens friluftsteater. Efter ett decennium med turnerande teatergrupper slog han sig i slutet av 60-talet ner vid Länsteatern i Västerås.

På 70-talet kom han till Stockholms stadsteater. Där kom han att ingå i den fasta ensemblen i drygt 30 år och gjorde nästan 70 roller i uppsättningar som Ett drömspel, Flykt, Svarta fanor och senast Hamletmaskinen 2013.

Han medverkade också i flera tv-serier och spelade i Kaj Pollacks Såsom i himmelen och flera filmer av Lars Molin.

– Lasse var en mycket solidarisk skådespelare som alltid hade en positiv och öppen inställning, han var ständigt nyfiken på det nya och okända, säger Kulturhuset Stadsteaterns teater-scenkonstchef Anna Takanen i ett pressmeddelande.

Lasse Petterson sörjs närmast av döttrarna Martina och Sandra, sonen Andreas samt barnbarn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.