Roberts Forster. Arkivbild. Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Skådespelaren Robert Forster är död

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Robert Forster, bland annat känd från den hyllade tv-serien ”Breaking bad” och Quentin Tarantinos ”Jackie Brown”, har dött i cancer, skriver Hollywoodreporter.

Forster började sin skådespelarkarriär redan på 1960-talet och debuterade i ”Reflexer i ett gyllene öga”, där han spelade mot Marlon Brando och Elizabeth Taylor.

Efter en flera decennier lång karriär med roller i tv-serier fick Forster ett rejält uppsving i karriären när regissören Quentin Tarantino fick upp ögonen för skådisveteranen i mitten av 1990-talet. Samarbetet skulle leda till en Oscarsnominering för Forsters insats som karaktären Max Cherry i Tarantinos ”Jackie Brown” (1997).

Blev 78 år

Under 2000-talet medverkade Forster i filmer som ”Mulholland Drive”, ”Mina jag & Irene” och The descendants” och i tv-serier som ”Breaking bad” och nyversionen av ”Twin Peaks”.

En av Forster sista roller skulle bli den som karaktären ”Ed” i ”El Camino: A breaking bad movie”, som hade premiär på Netflix i veckan.

Robert Forster blev 78 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.