Vicky Krieps i filmen Phantom Thread. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Skådespelaren Vicky Krieps och Arabiska Teatern tilldelas Michael Nyqvists pris

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen delades för första gången priset till Michael Nyqvists ära ut, vid en ceremoni på Confidencen i Stockholm. De som blir första mottagare av priset är skådespelaren Vicky Krieps och Arabiska teatern i Stockholm.

Ceremonin leddes av den amerikanska skådespelaren Anthony Edwards, som också sitter i styrelsen för stiftelsen.

Skådespelaren Vicky Krieps, känd från bland annat Phantom thread och The girl in the spider's web, samt Arabiska Teatern i Stockholm är de första mottagarna av Michael Nyqvist foundation award. Det är en internationell utmärkelse för att hylla skådespelarkonsten och människor som verkar i skådespelaren Michael Nyqvists anda.

Ska delas ut årligen

Arabiska teatern representerades av den konstnärliga ledaren Helen al-Janabi, som tog emot 5 000 dollar. Vicky Krieps kunde inte närvara, prissumman på 3 000 dollar togs istället emot av hennes far. Båda pristagarna fick också en statyett gjord av Michael Nyqvists dotter Ellen Nyqvist.

Mikael Nyqvist Stiftelse är startad på initiativ av änkan Catharina Nyqvist Ehrnrooth och ska varje år dela ut Michael Nyqvist foundation award.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer