Skådespelarna om ”Maktens ringar”: ”Berättelsen är i goda händer”

Uppdaterad
Publicerad

Nya ”Sagan om ringen”-serien ”Maktens ringar” är den dyraste tv-serien som gjorts. Men vad är det egentligen vi kommer att få se? Kulturnyheterna bad några av seriens skådespelare förklara.

”Maktens ringar” utspelar sig tusentals år innan ”Bilbo” och den ursprungliga trilogin. Det betyder att varken Fylke eller hobbitar existerar än och vi får istället stifta bekantskap med ”harfoots”.

”Maktens ringar” fokuserar på tidsåldern ”andra åldern” som förekommer i ”Sagan om ringens” appendix och i ”Silmarillion” som sammanställdes av J. R. R. Tolkiens son Christopher efter författarens död. ”Maktens ringars” första två avsnitt handlar mycket om alverna och Galadriel har en framträdande roll.

”Alver är inte tråkiga”

Med sin lite högdragna och allvarsamma läggning är inte alverna alla Tolkien-fans favoritvarelser, men den som ser serien kommer inte tycka att de är tråkiga lovar Benjamin Walker (alvkungen Gil-galad) och Charles Edwards (alven Celebrimdor).

Se mer i klippet i videospelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.