Foto: SVT

Skaparna av ”Historieätarna” i konkurs

Publicerad

Produktionsbolaget Thelma/Louise, som ligger bakom succéserier som ”Historieätarna”, ”Landet brunsås” och ”Tusen år till julafton“ – har ansökt om konkurs.

I sin konkursansökan uppger företagets vd Anders Helgeson att ”grunden för yrkandet är att bolaget är på obestånd”, rapporterar Dagens Media.

– Den enkla förklaringen är att vi hade ett stort förlustprojekt på våren som gjorde att vi landade hårt nu under hösten när orderingången var extremt skral, skriver Helgeson i ett mejl till Dagens Media.

Produktionsbolaget ligger bakom framgångsrika serier ”Historieätarna”, ”Landet brunsås” och julkalendern ”Tusen år till julafton“. Samtliga har sänts i SVT med programledarduon Erik Haag och Lotta Lundgren.

Anders Helgeson menar att det har varit svårt att överleva som litet bolag i branschen med ambitionen att satsa på kvalitetsproduktioner.

– Det gick tyvärr inte att få lönsamt. Inte just här och just nu, säger han till Dagens Media.

– Vi kommer alltid att vara stolta över det vi skapat fram till nu, några av Sveriges absolut bästa produktioner. Och vi kommer alltid att vara stolta över våra underbara medarbetare som är bland de bästa i branschen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.