SD:s kampanj i Stockholms tunnelbana har varit omdiskuterad. Foto: TT Bild

Nya uppgifter: SL godkänner SD-kampanj

Uppdaterad
Publicerad

Storstockholms lokaltrafik har efter en säkerhetsutredning gett grönt ljus till Sverigedemokraternas planerade annonskampanj i busskurer i Stockholm.

Tidigare i dag har Kulturnyheterna fått fel uppgifter från nyhetsbyrån TT om att SL skulle ha stoppat Sverigedemokraternas annonskampanj i Stockholms busskurer. Detta stämmer inte.

I stället har SL bett om extra tid för att göra en säkerhetsutredning där man vägt passagerarnas säkerhet mot hänsynen till yttrandefrihetsgrundlagen.

Efter denna utredning har SL gett Sverigedemokraterna tillåtelse att annonsera i busskurerna.

Kampanjen genomförs

Sverigedemokraternas kampanj som tagit ställning mot tiggeri syns redan nu i tunnelbanan och har väckt starka reaktioner från många resenärer. Affischerna planeras nu att sättas upp även i Stockholms busskurer.

Den säkerhetsutredning som SL genomfört runt SD:s fortsatta kampanj är nu klar och man har kommit fram till att kampanjen kommer att fortsätta som planerat.

– Vi har gjort vår utredning och kommit fram till att SD får fortsätta att kampanja, säger Suss Forssmann Thullberg, SL:s kommunikationschef, till TT.​

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.