• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Snart ett år efter Tim ”Avicii” Berglings bortgång – hör en bit av hans senaste låt

Uppdaterad
Publicerad

Tim ”Avicii” Bergling hade nästan färdigställt ett nytt album innan han tragiskt gick bort förra året. Han lämnade bland annat efter sig mer eller mindre färdiga låtar, anteckningar och mejlkonversationer om hur musiken skulle låta och i sommar kommer hans sista album, TIM att släppas. Nu på onsdag kväll, släpps hans första singel SOS.

Efter Tim ”Avicii” Berglings bortgång i april 2018 upptäckte man att han hade lämnat efter sig ett nästan färdigt album. Låtskrivarna som han hade samarbetat med då har sedan dess hjälpt till med att slutföra den folkkäre artistens låtar och nu är det inte långt kvar tills albumet, TIM släpps i början på sommaren.

I ett gammalt pressmeddelande som Aviciis presskontakt Ebba Lindqvist hade förmedlat å familjens vägnar stod det så här:

”Efter Tims bortgång beslutade hans familj att inte låsa in musiken, utan att dela den med hans fans runt om i världen”.

Intäkterna går till en stiftelse i hans minne

Förra veckan berättade Tim Berglings familj i ett pressmeddelande att de kommer starta en stiftelse till hans minne. Intäkterna från albumet ska gå till stiftelsen Tim Bergling Foundation som kommer att bland annat jobba med förebyggande av psykisk ohälsa och suicid.

Pressmeddelandet, som spreds via Ebba Lindqvist, avslutades med:


”Tim ville göra skillnad – att vi startar stiftelsen i Tims namn är ett sätt att hedra hans minne och verka i hans anda.

Med kärlek,
Tims familj”

Hör en bit av Aviciis senaste singel SOS i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer