The Divison 2 utspelar sig i ett dystopiskt Washington DC. Foto: Massive Entertainment

Somrig dystopi i svenska storspelet The Division 2

Uppdaterad
Publicerad

2016 gjorde det svenska spelföretaget Massive Entertainment succé med det nysläppta spelet The Division. Det hajpade spelet möttes överlag ett varmt mottagande, men kritiserades också för att vara för fattigt på innehåll efter det att man klarat kampanjen. Nu släpper Massive Entertainment en uppföljare till spelet som satte Malmö på tv-spelskartan.

När The Division presenterades på världens största spelmässa E3 2013 blev det en av genrens största snackisar. Spelet som släpptes drygt tre år senare slog rekord som den mest sålda titeln under de första 24 timmarna i ägaren Ubisofts historia. Nu släpper Malmöbolaget Massive Entertainment en storsatsande uppföljare som förhoppningsvis ska råda bot på de brister som föregångaren hade.

– Först och främst är det en genuin och gedigen uppföljare till The Division 1. Vi har polerat, förfinat och lagt till saker på i princip alla områden, säger Mathias Karlson, game director på Massive Entertainment.

Från vinter till sommar

Tom Clancys The Divison är ett actionspel som utspelar sig i ett postapokalyptiskt Manhattan, där en dödlig epidemi har slagit ut hela samhället. Som spelare styr man en Divison-agent som försöker återställa ordningen och hjälpa de överlevande som finns kvar. 

I The Divison 2 har man bytt miljö och årstid. Istället för ett ödsligt nergånget Manhattan i vintertid har man nu förflyttat sig till ett varmt och somrigt Washington DC.

Som spelare styr du återigen en Divison-agent som anländer till staden efter att en nödsignal skickats därifrån, och har som uppdrag att ta reda på vad som hänt och hur du kan ställa saker som rätta.

-The Divison 1 var ett ganska ödsligt och tungt spel. Det behövde det vara, det var den berättelse vi ville ge, men nu är det Washington sex månader senare och livet har börjat komma tillbaka. Det blir en väldigt rik berättelse, säger David Polfeldt, vd på Massive Entertainment.

Utlovar en twist

Det första spelet möttes av en del kritik då många spelare ansåg att spelet var tomt på innehåll efter det att man klarat av den grundläggande kampanjen. Men enligt Massive Entertainment verkar det finnas gott om saker att göra i The Divison 2, även efter att spelet nått sitt slut.

– Vi har byggt ett spel som verkligen försöker skapa en levande värld, där det konstant händer saker runt omkring dig. När du har gått genom resan och byggt upp din karaktär till max, då sker en twist som sätter en ny spin på allting och som bryggar in i det vi kommer att lägga till när spelet är så kallat live, säger Mathias Karlson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.