Festivalen South by Southwest ställs in efter coronalarm

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska konst-, teknik- och mediefestivalen South by Southwest (SXSW) ställs in efter att borgmästaren Steve Adler i Austin, Texas utlyst lokalt katastrofläge till följd av spridningen av coronaviruset.

Allt fler evenemang och kulturhändelser runt om i världen ställs in, läggs om eller skjuts upp till följd av spridningen av coronaviruset. I helgen beslutades att den danska upplagan av Melodifestivalen skulle framföras utan publik och i förra veckan blev det känt att Venedigbiennalens arkitekturdel skjuts upp till följd av oro för smittspridning.

Och under söndagen stod det klart att den amerikanska konst-, teknik- och mediefestivalen South by Southwest (SXSW) också kommer att ställas in efter att borgmästaren Steve Adler i Austin, Texas utlyst lokalt katastrofläge.

Vill erbjuda onlineupplevelser

Arrangörerna för SXSW har uttryckt att de är bedrövade över beslutet, samtidigt har de förståelse för att situationen är alarmerande och att åtgärder vidtas för att förhindra smittspridning. Arrangörerna undersöker möjligheten att planera om eventet och så snart som möjligt erbjuda upplevelser online istället.

Ozzy Osbourne har ställt in

En rad sponsorer och deltagare har redan ställt in sin medverkan i festivalen, bland annat Netflix, Facebook och Amazon. Även artister som Ozzy Osbourne, Trent Reznor och Beastie Boys.

Festivalen var planerad till mitten av mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.