”Ketchup-effekt, NFT:s och konsolkrig” – det här väntar spelvärlden

Uppdaterad
Publicerad

Efter köpet av Activision Blizzard riktas många blickar mot Microsoft. På sociala medier diskuterar spelare hur affären kommer att påverka gamingvärlden.

– Det här är ju det största köpet som någonsin har gjorts i spelvärlden. Det är ett jättestort företag som köper ett annat jättestort företag, säger Elisabeth Bergqvist, spelexpert och poddare.

Reddit har sköljts över med trådar om uppköpet av dataspelsbolaget Activision Blizzard, som utstått en hel del kritik efter rapporter om att det förekommit bland annat övergrepp på anställda.

Även på Twitter har uppköpet varit hett stoff och trendat sedan tisdagen då det började ryktas om en affär. Vissa hoppas på att uppköpet leder till en bättre kultur på Acitivision, medan andra är oroliga över det monopol som Microsoft nu förvärvar.

– Activision sitter på några av världens största spellicenser som Microsoft i förlängningen kan göra exklusiva för sin egen konsol-plattform. Vi ser de här gigantiska företagen växa och bli ännu större, vilket inte lämnar så mycket utrymme för de små utvecklarna längre, säger Elisabeth Bergqvist, spelexpert.

Så vad väntar spelvärlden framöver? Starta videon för att höra Elisabeth Bergqvists tre spaningar för framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.