Foto: Bethesda/TT

Spelet Fallout blir serie på Amazon

Publicerad

Det postapokalyptiska tv- och dataspelet Fallout blir serie på Amazon, skriver Variety. Bakom den nya serien står skaparna bakom science fiction-serien Westworld, Jonathan Nolan och Lisa Joy.

Det ursprungliga Fallout-spelet från 1997 har fått flera uppföljare genom året. Handlingen utspelar sig i ett framtida USA som är ödelagt av kärnvapenkrig, och är utformat efter hur amerikaner i slutet av 1940-talet såg på framtiden, skriver tidningen.

Fallout är en av de bästa spelserierna genom tiderna. Varje kapitel av denna galet fantasifulla historia har kostat oss otaliga timmar som vi hade kunnat tillbringa med familj och vänner”, säger Nolan och Joy i ett uttalande.

Duon jobbar för närvarande med den kommande Amazonserien The Peripheral, baserad på science fiction-författaren William Gibsons bok med samma namn från 2014.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.