Ljudboksmarknaden växer. Foto: Fredrik Sanberg/TT

Spotify lanserar ljudbokstjänst

Uppdaterad
Publicerad

Strömningstjänsten Spotify lanserar en ljudbokstjänst. Bland de fler än 300 000 titlarna återfinns bästsäljare som Delia Owens ”Där kräftorna sjunger”, Michelle Obamas ”Min historia” och Colleen Hoovers ”Det slutar med oss”.

– Vi har alltid ansett potentialen för ljud vara obegränsad och hävdat ett bra tag nu att vår ambition är att vara det kompletta paketet för alla lyssnande behov, säger Nir Zicherman, Spotifys vice vd och global chef för ljudböcker och låst innehåll.

Spotify har redan tidigare haft ett begränsat utbud av ljudböcker med klassiker som ”Harry Potter” och Jane Austens verk, men ser nu en växande marknad.

– Ljudböcker representerar bara en andel på 6–7 procent av den totala bokmarknaden, men kategorin växer med 20 procent från år till år, säger Nir Zicherman.

Priserna kommer enligt Spotify att vara ”jämförbara” med andra ljudbokstjänster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.