Se när Bella Hadids spraymålade klänning uppstår ur tomma intet, och Balenciagas modeller marscherar genom lervälling i Paris. Foto: TT/Reuters

Modeveckans snackisar: Spraymålad klänning och modellmarsch i lervälling

Uppdaterad
Publicerad

New York, London och nu senast, Paris. De internationella modeveckorna har avlöst varandra. Tisdagen var sista dagen på modeveckan i Paris och nöjesjournalisten Michelle Hallström berättar om två visningar har fått extra mycket uppmärksamhet.

Modeskaparna Sébastien Meyer och Arnaud Vaillant ville ”fira kvinnors silhuetter” och lät modellen Bella Hadid få en klänning sprayad på sin kropp.

– Det är alltså en spray som blir till tyg när den möter luften, säger nöjesjournalisten Michelle Hallström.

Michelle Hallström trodde att bilderna var fejk första gången hon såg dem, men har låtit sig övertygas om att ”tygsprayen” fungerar.

– Jag har läst på noga och letat efter fusk. Det verkar stämma säger hon. Klänningen kommer från en sprayflaska och är den största snackisen i veckan.

Dystopisk visning

Modehuset Balenciaga visade sin kommande kollektion på en catwalk fylld av lervälling.

– Balenciaga är väldigt bra på att skapa visningar, runway shows, som det snackas om. Visningen i lera invigdes av rapparen och modedesignern Kanye West, säger Michelle Hallström.

Se bilder ur visningarna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.