• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Margot Kidder spelade mot Christopher Reeve i Stålmannen-filmerna under 70-talet. Foto: TT

Stålmannen-skådespelerska död

Uppdaterad
Publicerad

Margot Kidder, som bland annat spelade Lois Lane i Stålmannen-filmerna under 70-talet har gått bort, det rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Margot Kidder blev 69 år gammal.

Margot Kidder medverkade i flera filmer och tv-serier, men är främst känd för sin roll som Stålmannenens flickvän Lois Lane i filmerna som kom ut under 70- och 80-talet.

Medverkat i flera filmer

Hon har även medverkat i filmen ”The great Waldo Pepper”, tv-serierna ”R.L. Stine's the haunting hour” ”Smallville” och ”The L word” – samt Broadwayproduktionen ”The vagina monologues”.

Margot Kidder föddes i Kanada 1948 Hon avled under måndagen i sitt hem i Livingstone som ligger i delstaten Montana i USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.