Familjemedlemmar menar att förintelseöverlevande ska ha lurats. Foto: Amazon prime

Stämningsansökan mot ”Borat” avslås

Publicerad

Det blir ingen rättssak av den stämningsansökan som lämnades in mot komikern Sacha Baron Cohen och teamet bakom den nya ”Borat”-filmen.

Enligt Deadline har en domare i Georgia fattat beslutet med hänvisning till en rad felaktigheter i stämningsansökan, som även påtalats av den anklagade sidan.

Det handlar om anhöriga till en förintelseöverlevaren Judith Dim Evans, som medverkar i filmen men avled innan den hade premiär på strömningstjänsten Amazon Prime Video, som hävdar att Evans tackat ja till att vara med i filmen på bedrägliga grunder.

I själva verket ska Cohen, som tillägnar Evans filmen i dess eftertexter, ha informerat henne i förväg om att han spelade en roll och att det handlade om satir.

”Stämningsansökan fick avslag villkorslöst. Sacha Baron Cohen var djupt tacksam för möjligheten att få jobba med Judith Dim Evans, vars medkänsla och mod i egenskap av Förintelseöverlevare har berört miljoner människor som har sett filmen”, säger en talesperson för Amazon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.