Peter Hjörne. Foto: Frida Winter / TT

Stampens Peter Hjörne bäst betalda mediechefen

Uppdaterad
Publicerad

Mediebolaget Stampens senaste år har kantats av sparpaket, akut kris och rekonstruktion. Men på ett plan är Stampen nummer ett: i löneligan över bäst betalda mediechefer. Under 2015 fick huvudägaren Peter Hjörne ett lönepåslag på närmare en miljon och toppar därmed Dagens Medias årliga inkomstlista.

Branschtidningen Dagens Media lista över 2015 års bäst betalda mediechefer visar att krisdrabbade Stampens huvudägare Peter Hjörne gick från en årsinkomst på 9.413.700 för 2014 till fjolårets 10.323.200 kronor, en ökning på närmare en miljon kronor. Tvåa på listan är Casten Almqvist, vd på Bonnierägda TV4, med en årsinkomst för 2015 på 9.407.500 kronor.

Bonnier är också det bolag som enligt Dagens Medias lönelista dominerar inkomstligan, sex av de tio bäst betalda mediecheferna är eller har varit knutna till Bonnier.

Tre av listans tio högst betalda chefer är kvinnor och på nionde plats återfinns SVT:s programdirektör Jan Helin, då Aftonbladetanställd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.