Sting Foto: TT

Sting-pengar till Gävlefestival

Uppdaterad
Publicerad

När den brittiske världsstjärnan Sting vann Polarpriset i fjol valde han att skänka hela prissumman på en miljon kronor till det svenska musik- och integrationsprojektet Songlines och deras arbete med ensamkommande flyktingar. Nu används en del av pengarna till ett inslag på årets upplaga av indiefestivalen Gefle Gas.

Då ska Songlines-deltagare från hela Sverige medverka på scen och delta i en workshop som leds av den amerikanske musikern och producenten Michael Blair.

”Vi hade själva börjat skissa på idén att involvera Songlines i festivalen när vi fick veta att Sting donerat hela sin prissumma på en miljon kronor till projektet. Oavsett var han just då råkade befinna sig på jordklotet så är det inte helt omöjligt att han nåddes av vårt lyckovrål”, skriver Claes Olson, initiativtagare till Gefle Gas, i ett pressmeddelande.

Festivalen äger rum i Gasklockorna i Gävle 1–2 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.