Virgil Abloh under Paris modevecka 2020. Foto: TT

Stjärnorna sörjer designern Virgil Abloh: ”En hjälte”

Publicerad

Louis Vuittons herrdesignchef Virgil Abloh är död. Många kända namn inom kulturvärlden uppmärksammar hans gärning och person.

”En inspirationskälla på så många olika sätt. Vila i frid Virgil Abloh. Vi kommer att sakna dig väldigt mycket”, skriver artisten och mode-ikonen Victoria Beckham på Instagram.

Artisten John Mayer skriver om hur han minns Virgil Abloh som en hemskt generös person – mot sina vänner och miljontals fans. 

”När jag hörde den fruktansvärda nyheten att Virgil Abloh hade gått bort satt jag tyst och tänkte på honom en bra stund. Ordet som hela tiden återkom var ”glädje”. Han gladde världen med sin konst (...) Att vara en konstant kreativ kraft och samtidigt behålla sin mänsklighet är en ständig kamp, och Virgil förblev trogen den kampen”, skriver han i sociala medier.

Modellen Gigi Hadid skriver på Instagram: ”Du kommer att fortsätta inspirera mig, V. Jag känner mig välsignad och hedrad av varje ögonblick. Vila i frid min vän.”

Likaså tv-profilen Kris Jenner: ”Jag är ledsen och förkrossad av att höra om vår kära vän Virgil Ablohs bortgång”.

”Alltid värd att citera”

Artisten Frank Ocean var nära vän med Virgil Abloh kallar honom en ”hjälte”.

”2018, tror jag att det var, så ringde jag V och frågade honom hur det var möjligt att göra hundratals shower om året, massor av modekollektioner och samtidigt vara far och make samtidigt som han till synes enkelt svarade på alla sms med entusiasm och emojis och uppmuntran.

Jag kommer inte ihåg hans svar ordagrant men är säker på att det var värt att citera, vad han än sa. Han var alltid värd att citera. Men kärnan i hans svar var att han var intresserad av att leva och att leva så mycket som det bara gick”.

Virgil Abloh blev 41 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.