Stockholms stadsteaters ledning vill att den ”icke konstnärliga” personalen tas in via bemanningsföretag. Foto: Scanpix

Teaterjobb ska läggas ut på entreprenad

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms stadsteater vill att personal som inte har konstnärliga arbetsuppgifter tas in via bemanningsföretag.

Stockholms stadsteater vill dela upp de anställda i konstnärlig, teknisk och administrativ personal och lägga ut tjänster som inte är en del av den konstnärliga ”kärnverksamheten” på entreprenad. Det enligt direktiv från Stockholm stad.

Besked i april

Konsultföretaget Ernst & Young har fått i uppdrag av teaterchefen Benny Fredriksson att ta fram ett förslag på vilka yrkesgrupper som ska outsourcas. Förslaget ska presenteras i mitten av april, skriver Dagens Nyheter.

Facklig kritik

Teaterförbundet befarar att teaterledningen inte delar fackets uppfattning om vilka yrkesgrupper som borde falla inom ramen för den konstnärliga kärnverksamheten. Exempelvis riskerar ljus- och ljudtekniker, som enligt fackförbundet är en del av kärnverksamheten, nu att få andra arbetsgivare än teatern.

Bristande trivsel

Stockholms stadsteater hamnade nyligen långt ned på listan i Stockholms stads medarbetarundersökning. Missnöjet var särskilt stort hos den tekniska och administrativa personalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer