Nour El Refai Foto: TT

”Störst av allt” blir pjäs med Nour El Refai

Uppdaterad
Publicerad

Efter hundratusentals sålda böcker och en påkostad tv-serie blir ”Störst av allt” snart teaterpjäs – med Nour El Refai helt ensam på scen.

-Det kommer att vara jättesvårt och jättemaffigt, säger hon.

Nour El Refai får mycket att göra när Malin Persson Giolitos roman ”Störst av allt” blir teater på Rival i Stockholm. Först och främst spelar hon Maja, vars inre röst nystar upp historien om en skolskjutning på en av Stockholms finare gymnasieskolor. Hon axlar dessutom rollerna som Majas mamma och pappa, hennes lärare samt flera olika personer i rättsalen.

-Det känns lyxigt att får göra det. I min senaste föreställning växlade jag också mellan olika karaktärer, men då fick jag gå tillbaka till mig själv. Det här kommer att vara svårare, eftersom huvudrollen Maja också är en svår karaktär som pratar Djursholmsdialekt och är 18 år, men det är också det som är kul, säger Nour El Refai.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.