Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s tv-kritiker listar några skrämmande serier med mord, kidnappningar och manipulation. Foto: Sky Showtime/Disney+/Amazon Prime Video

Streamingtips: Farliga män som mördar och manipulerar

Uppdaterad
Publicerad

Tv-kritikern Linus Fermin listar tre serier med karaktärer man helst inte vill träffa i verkliga livet. En av dem, ”A friend of the family” är baserad på en verklig historia där ett barn utnyttjas av en vän till familjen och i serien dyker det verkliga offret upp.

– Det har tidigare gjorts en dokumentär som hon inte gillade för att alla skyllde på hennes föräldrar och tyckte att de var just idioter. Men här har hon varit med i skapandet för att få fram att det handlar om grooming och manipulering, säger Linus Fermin, SVT:s tv-kritiker.

Var beredd på att ha en kudde eller något annat lugnande att krama. Förutom true crime har Linus Fermin också sett ”The Patient” och ”Devil's Hour” som enligt honom bjuder Linus Fermin på högst skräckfaktor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.