När den amerikanska artisten Ariana Grande spelar i Stockholm gäller strikta säkerhetsbestämmelser för konsertbesökarna Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Strikt säkerhet när Grande kommer till Globen

Uppdaterad
Publicerad

När Ariana Grande den 7 oktober kommer till Stockholm och Globen gäller strikta säkerhetsbestämmelser för konsertbesökarna. Utöver de vanliga säkerhetskraven är det även förbjudet att ha med sig ryggsäckar och väskor.

Alla som besöker spelningen måste bära sina saker antingen i en genomskinlig plastväska med en maxstorlek på 15 x 30 x 15 centimeter, eller i en genomskinlig och återförslutningsbar plastpåse på max fyra liter, det rapporterar Danmarks Radio , som har tagit del av Live Nations information till alla som har köpt biljett till Grandes konsert i Köpenhamn.

Säkerhetskraven kommer från artisten själv och gäller under hela världsturnén.

Bakgrunden är terrordådet i Manchester Arena den 22 maj 2017, när en självmordsbombare i slutskedet av Ariana Grandes konsert dödade 22 personer och skadade över 100.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.