Pink, The Cloverfield Paradox och Justin Timberlake. Foto: TT

Här är nattens nöjeshändelser från Super Bowl

Uppdaterad
Publicerad

Prince-hyllning, överraskningssläpp av streamingjätte och tuggummisnackis. Nöjeshändelserna duggade tätt under nattens final i amerikansk fotboll.

Det var artisten Pink som stod för nationalsången när finalen i amerikansk fotboll mellan Philadelphia Eagles och New England Patriots gick av stapeln i natt svensk tid. Pink hyllades för sitt framträdande men den stora snackisen efteråt var inte hennes sånginsats utan vad hon tog ut ur munnen sekunderna innan hon började sjunga. Var det ett tuggummi? Ett hårstrå? Spekulationerna gick varma. Men Pink har under den senaste tiden brottats med influensa och i ett inlägg på Twitter gav hon svar på tal. Det var en halstablett.

Foto: Skärmdump

Streamingjätte överraskade med filmsläpp

Super Bowl, som finalen kallas, är ju också känt för reklampauserna. Med tittarsiffror över 100 miljoner är en annonsplats mycket kostsam. Enligt Dagens Media låg kostnaden för 30 sekunders reklamtid på cirka 50 miljoner kronor. Men uppmärksamheten kring marknadsföringen under Super Bowl är enorm.

En stor överraskning bland reklamfilmerna var att Netflix visade en trailer för den nya Cloverfield-filmen ”The Cloverfield paradox” där streamingjätten också meddelade att filmen skulle släppas direkt efter att matchen blåsts av. Den nya sci-fi skräckisen följer ett team av astronauter som blir strandsatta i rymden när jorden plötsligt försvinner.

Även den första trailern till andra säsongen av tv-serien West world visades. Säsong två av western-dystopin får svensk premiär den 23 april och de svenska skådespelarna Gustaf Skarsgård och Fares Fares kommer att vara med.

Timberlake hyllade Prince

Men mest uppmärksamhet fick såklart halvtidsunderhållningen. Albumaktuelle Justin Timberlake stod för en 12 minuters välkoreograferad tur genom sin låtkatalog som tog avstamp i hans nya singel Filthy, via bland annat Sexyback och Cry me a river för att avslutas med Can't stop the feeling, skriven av bland andra den svenska låtskrivaren Max Martin.

Justin Timberlake hyllade Prince. Foto: TT

Men mitt i Timberlakes egen hitkavalkad hyllade han den bortgångne artisten Prince på U.S. Bak Stadium i Minneapolis, Prince hemstad. Timberlake gjorde en cover av I would die 4 you med en projektion av Prince som sjöng med. Men Timberlakes hyllning har fått delade reaktioner.

Många Prince-fans har riktat kritik mot Timberlakes framförande med anledning av att Prince var en stark motståndare till hologram och virtual reality. I en intervju med tidningen Guitar World 1998 sa Prince ”Det där med virtual reality…det är verkligen demoniskt. Och jag är inte en demon”.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.