Fågeldisco och Elvis: Se verken som sticker ut på konstmässan

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår den konstnärsdrivna mässan Supermarket i Stockholm med 60 utställningsrum, med alltifrån måleri till performancekonst. I år kan man bland mycket annat sjunga karaoke med en imitatör av en Elvis-imitatör och dansa psykedelisk fågeldisco.

– Det som gör Supermarket så unikt är den vilda, kaotiska stämningen med konstnärer som gör väldigt mycket performance. Det är också någon form av ”cutting edge” av samtidskonsten som finns ute i världen, säger Pontus Raud, en av initiativtagarna till mässan som i år funnits i femton år.

I videon kan du se tre performanceverk som sticker ut i årets program, bland annat psykedelisk fågeldisco och Elvis-karaoke.

Här kan du se hela programmet för performance och konstnärssamtal på årets Supermarket. Mässan pågår i Stadsgårdsterminalen i Stockholm fram till den 17 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.