Susanna Dahlberg om nya jobbet som vd för Riksteatern

Susanna Dahlberg ny vd för Riksteatern

Uppdaterad
Publicerad

Susanna Dahlberg tillträder som ny vd för Riksteatern.

– Jag hoppas att jag och Riksteatern ska kunna bidra ännu mer i samtalet kring värdet av konst, kultur och bildning i samhället, säger hon till Kulturnyheterna.

– Det som är allra roligast med mitt nya jobb är att det är en kombination av en folkrörelse och en konstnärlig institution, säger Susanna Dahlberg.

En av de viktigaste utmaningarna för henne är att arbeta för bibehålla eldsjälarnas engagemang.

– Väldigt mycket görs på väldigt lite resurser. Så det handlar om att stärka och stötta och hjälpa folk att inte tappa sugen. Pandemin har slagit sönder vissa strukturer som man behöver reparera och utveckla vidare, säger hon.

Årets chef i Västra Götaland 2016

Susanna Dahlberg har varit verksam inom scenkonstbranschen i drygt tjugo år och har under den tiden arbetat med verksamhetsutveckling, arbetsmiljöfrågor, kommunikation och utvecklingsarbete.

Hon kommer närmast från tjänsten som vd för Regionteater Väst, som hon haft sedan 2013.  Hon utsågs till årets chef i Västra Götaland 2016.

Susanna Dahlberg börjar sitt uppdrag på Riksteatern den 1 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.