Sven-David Sandström på Kungliga operan 2008. Foto: Marc Femenia / TT

Sven-David Sandströms sommarprat sänds postumt

Uppdaterad
Publicerad

Den 10 juni år gick Sveriges främsta tonsättare Sven-David Sandström bort, 76 år gammal. Hans sommarprat hann dock spelas in i förväg och kommer därför sändas postumt den 10 juli. Det meddelade P1 vid en presskonferens på torsdagen.

– Vi sörjer hans bortgång, sa Bibi Rödöö, chef för Sommar i P1.

Sven-David Sandströms var sjuk i lungcancer och gick bort den 10 juni i år. Men hans sommarprat hann trots allt spelas in redan i slutet av maj, och kommer därför sändas postumt den 10 juli.

Enligt ett pressmeddelande beskrev Sven-David Sandström själv sitt sommarprat enligt följande:

”Livet kan bli väldigt intressant, väldigt nytt och väldigt annorlunda om man vågar satsa på nya saker. Jag säger ja till nästan alla förfrågningar jag får och om detta handlar mitt Sommar”.

– Sven-David Sandström är en av de främsta tonsättarna i modern tid. Den nittonde juni sänds hans sommarprogram som spelades in nyligen, i slutet av maj. Vi sörjer hans bortgång för bara tre dagar sedan, sa Sommar i P1:s chef Bibi Rödöö i på presskonferensen i Berwaldhallen på torsdagen.

– Han komponerade in i det sista och i sitt sommarprat kommer han att berätta om hur Bach har hjälpt honom på snåriga stigar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.