Sven-Erik Alhem: ”En synnerligen välskriven dom”

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem tycker att domen mot den amerikanske rappartisten ASAP Rocky, och två andra personer, var väldigt välskriven.

– Man kan inte komma ifrån tanken att det har en viss betydelse att fallet varit så uppmärksammat över hela världen, och inte minst i USA, säger Alhem.

Hur är din reaktion på den här domen?

– Den är positiv. Jag tycker att det är en väldigt välskriven dom och det är mycket bra att det är just en domstol som dömer och inte vi “tyckare” som hela tiden har tyckt till om det här målet. Nu får vi en dom, ett resultat. En rättvis rättegång har ägt rum och en synnerligen välskriven dom med domskäl som är väldigt upplysande tycker jag, säger Sven-Erik Alhem.

ASAP Rocky

Hur tolkar du att domen är väldigt välskriven?

– Man kan inte komma ifrån tanken att det har en viss betydelse att fallet varit så uppmärksammat över hela världen, och inte minst i USA. Många tycker antagligen att det har en betydelse om man vet om att man är uppmärksammad.

Vidare säger Alhem:

– Jag tror inte att domstolen har gjort något annorlunda, utan man har lagt ner extra energi och presterat något som är av hög kvalitativ art.

Se mer i klippet med Sven-Erik Alhem ur onsdagens Aktuellt ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ASAP Rocky

Mer i ämnet