Finalens scen i Arthur Ashe Stadium. Kyle ”Bugha” Giersdorf årets vinnare. Foto: Johannes Eisele/ AFP/ TT

Svensk tonåring spelade in 6,6 miljoner kronor under VM i Fortnite

Uppdaterad
Publicerad

Singelfinalen i Fortnite har avgjorts. Av de hundra spelare som tog sig till finalen placerade sig svenske Theo ”Crue” Ferrer på en sjätte plats och tar därmed med sig hem en stor prissumma.

Sextonårige Theo ”Crue” Ferrer från Rönninge blev 6,6 miljoner kronor rikare i helgen, efter att ha kommit på en sjätte plats när Fortnite World Cup avgjordes i New York.

– Det känns jättebra, särskilt eftersom det gick så dåligt i början. Därför känns det helt overkligt, jag trodde aldrig att det skulle gå så bra, säger 16-årige Ferrer till Dagens Nyheter.

Ferrer blev med sin placering på sjätte platsen också tävlingens bästa europé. Vinnare av Fortnite-VM blev 16-åriga amerikanen Kyle ”Bugha” Giersdorf som nu är 28 miljoner kronor rikare.

Framtiden

Vinstpengarna, de cirka 6,6 miljoner kronorna, kommer Theo ”Crue” Ferrer att placera i fonder. Och fokus i framtiden kommer att främst ligga på skolgången.

– Jag ska fortsätta som vanligt med skolan och plugga och spela. Det är svårt att kombinera med skolan, men det går, säger han till Dagens Nyheter.

Fyra andra svenskar spelade också i finalen. Pontus Bucht (12), Theo Broman (41), Felix Thebo Hortlund (48) samt Erik med spelarnamnet ”Erouce” (72).

Fortnite

Fortnite är ett spel som går ut på att 100 spelare placeras på en ö och försöker bli siste spelare kvar vid liv.

Det lanserades 2017, och har över 250 miljoner spelare.

Spelet har vunnit flera priser, bland annat för bästa flerspelarspel på Game Awards 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.