Chelsea Muco är en av artisterna bakom låten Tillsammans.

Svenska artister gör Black lives matter-låt

Uppdaterad
Publicerad

En rad svenska artister har gått samman och spelat in en Black lives matter-låt.

– Vi vill öka medvetenheten och skapa dialog om rättigheter, speciellt för svarta, säger artisten Rez till Kulturnyheterna.

Låten heter Tillsammans och samlar Jireel, Seedy, Oliviah, Winita, Gee Dixon, Denz, Rez, Chelsea Muco och Jamkid. Producenter är Castro och CB Banger.

– Med tanke på allt som har pågått kring BLM kände vi att det var dags att göra en insats och lyfta frågan, säger artisten Gee Dixon.

Intäkterna från låten går oavkortat till Black lives matter-rörelsen i USA, enligt upphovspersonerna.

”Lika möjligheter”

– För mig var det självklart. Vi vill öka medvetenhet och skapa dialog kring det här ämnet. Det handlar om rättigheter, speciellt för svarta, säger artisten Rez.

Artisten Chelsea Muco menar att hon inte fått samma möjligheter som andra i musikbranschen, på grund av sitt utseende.

– Jag ska kunna se ut som jag gör och få lika mycket möjligheter som alla andra. Det har inte varit så. Speciellt i den branschen jag är i, speciellt hur jag ser ut. Vi kan det här, vi har en plattform och det här är hur viktigt som helst, säger artisten Chelsea Muco.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.