Svenska designern ställer in resan till Paris modevecka

Publicerad

Modeveckan i Milano beskrivs som den mest dramatiska någonsin till följd av coronaviruset. På plats där var och är svenska modedesignern Caroline Kummelstedt som skulle åkt vidare till Paris modevecka under onsdagen, men nu ställs resan in.

I Milano hölls Giorgio Armanis modevisning bakom stängda dörrar. Den italienska modekammaren ställde in sin prisutdelning och slutfest, dessutom ställdes flera andra evenemang in på grund av coronavirusets spridning i Italien.

– Det började ganska normalt förra veckan. Sen fick veckan en ganska abrupt vändning i lördags när dödsfallen strax utanför Milano bekräftades, berättar Caroline Kummelstedt.

Coronapandemin

Hur var stämningen?

– Jag var på en del events i onsdags och torsdags, men utöver jobbet så försökte jag hålla mig borta med tanke på de nya uppgifterna. På lördagen och söndagen såg man att det trappades av rätt rejält. Många visningar avbröts och folk valde att åka vidare till Paris. 

Nu tuffar modeeliten vidare till Paris modevecka. Även Caroline Kummelstedt skulle ha åkt dit under onsdagsmorgonen, men planerna har ändrats i sista sekund.

– Efter många diskussioner har det blivit inställt nu. Det handlar så klart om risken för ytterligare spridning och risken för karantän. Vi vet inte om det här kommer sprida sig till Paris och om man kommer kunna komma tillbaka efter att modeveckan avslutats där.

Natten till onsdagen blev en 60-årig man den första franska medborgaren att dö i utbrottet. Han är därmed den andra personen att dö i landet efter en 80-årig kinesisk turist, som dog i mitten av februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet