Bränn alla mina brev handlar om Sven och Karin Stolpe och den senares relation med författaren och publicisten Olov Lagercrantz. Foto: Taylor Jewell/AP/Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Sverrir Gudnason spelar Alex Schulman

Publicerad

Sverrir Gudnason spelar Alex Schulman i filmatiseringen av dennes bok Bränn alla mina brev. Inspelningarna har nu dragit i gång.

”Jag fattar inte hur det gått till, att en efter en av Sveriges absoluta skådespelarelit bestämmer sig för att vara med. Att Sverrir ska spela mig är särskilt kittlande”, säger en nöjd Alex Schulman i ett pressmeddelande.

Marika Lindström och Sten Ljunggren spelar de äldre versionerna av Alex Schulmans morföräldrar, Karin och Sven Stolpe medan Sonja Richter gör rollen som Alex Schulmans fru, Amanda Schulman.

”Med dessa fantastiska skådespelare och med ett inspirerande team bakom mig har vi nu påbörjat resan mot premiären”, säger regissören Björn Runge.

August och Skarsgård spelar paret Stolpe

Bränn alla mina brev handlar om Sven och Karin Stolpe och den senares relation med författaren och publicisten Olov Lagercrantz. Huvudrollerna görs av Asta Kamma August, Bill Skarsgård och Gustav Lindh som spelar Karin Stolpe, Sven Stolpe och Olof Lagercrantz. Historien kretsar främst kring Karin Stolpe, och Asta Kamma August har tidigare berättat att hon fördjupat sig i hur det var att leva som ung kvinna på 1930-talet för att kunna gestalta henne.

Filmen har biopremiär hösten 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.