Programdirektör Jan Helin leder nytt AI-råd och Anne Lagercrantz tillträder som vice vd för SVT. Foto: TT

SVT gör förändringar i ledningen

Uppdaterad
Publicerad

Anne Lagercrantz lämnar sitt jobb som chef för SVT:s nyhetsdivision och tillträder istället som vice vd. Samtidigt inrättas ett nytt AI-råd under ledning av programdirektören Jan Helin.

Tjänsten som vice vd är ny och kommer innebära ansvar för flera områden. Anne Lagercrantz  kommer att ansvara för SVT:s kanaler och tjänster och planering och publicering. Hon kommer även ansvara för säkerhet och beredskap och leda SVT:s centrala krisledning och medieledningen.

– Det är en allvarlig tid och en tid av stora förändringar. Sverige befinner sig i ett nytt säkerhetsläge och frågor som rör kris och beredskap tar nu plats permanent i företagsledningen. SVT har ju också nyss antagit en ny strategi som ökar takten i förflyttningen mot online. Med förändringarna vill jag skapa ett ännu starkare fokus på digitaliseringen i företagsledningen, både när det gäller teknik och utbud, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

Nya chefer på Programdivisionen

Michael Österlund, som i dagsläget är programchef för lokala nyheter och minoriteter, tar över efter Anne Lagercrantz och blir tillförordnad chef för nyhetsdivisionen.

Det står också klart att Programdivisionen får två nya programchefer. Christina Hill blir programchef för kultur, underhållning och livsstil och Axel Arnö blir programchef  för samhälle, dokumentär och fakta. De kommer att ingå i Programdivisionens ledningsgrupp tillsammans med de tidigare utsedda programcheferna Anna Croneman (drama och film), Petter Bragée (barn och ungdom) och Ylva Jonsson Sarri (minoritetsprogram).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.