Foto: Jonas Ekströmer och Bengt o Nordin Bon/TT

SVT misstänks för att ha läckt The Mamas vinst i förväg

Uppdaterad
Publicerad

När telefonslussarna stängt efter finalen av Melodifestivalen satsades plötsligt höga belopp på The Mamas som vinnare. Nu misstänks SVT för att ha läckt information om årets vinnare.

The Mamas och Dotter låg lika på 65 poäng efter jurygrupperna lagt sina röster. Enligt Aftonbladet satsades höga belopp på The Mamas som vinnare på spelbörsen Betfair precis efter telefonslussarna stängt. Detta var innan trion korades som vinnare. Vinsterna ska ha varit värda tiotusentals kronor.

Spelbolaget Svenska Spel märkte av ökningen som skedde hos Betfair.

– Vi noterade de här spelaktiviteterna i lördags, att det skedde en kraftig avvikelse efter att telefonslussarna stängt, säger Dan Korhonen, chef för sportsbetting och spelsäkerhet på Svenska Spel, till Aftonbladet och fortsätter:

– Det finns personer som spelar som har information om röstningsresultatet innan det blivit offentligt, så enkelt är det.

Misstänkt läcka utreds

Betfair vill inte kommentera den specifika händelsen offentligt, men markerar att de är noga att utreda sådana här fall.

”Vi kommenterar inte enskilda fall offentligt. Vi har en integritetsavdelning som enbart jobbar med den här typen av frågor och all information som vi nås av utreds grundligt av dem. Vi delar regelbundet information med svenska myndigheter så som Spelinspektionen så fort vi upptäcker misstänkt spelaktivitet”, skriver Martin Andersson, marknadsföringschef för Betfair i Sverige, till Aftonbladet.

SVT har påbörjat en utredning för att undersöka ifall information läckts.

Kulturnyheterna söker Melodifestivalens projektledare Anette Helenius för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer