Några av SVT:s programnyheter i höst. Foto: SVT

SVT presenterar höstens tv-nyheter

Uppdaterad
Publicerad

I dag presenterar SVT höstens tv-nyheter som ska värma dig i höstmörkret. Det blir allt från kändisar som sitter barnvakt via kvinnlig klasskamp till bakom kulisserna på både operan och kommunhus.

Dokumentärserier, webbserier, nya säsonger, mat, musik och drama finns med i höstens utbud. Niklas Strömstedt leder höstens stora musikprogram Alla tiders hits där svenska artister ska tolka svensktoppsfavoriter och Sissela Kyle spelar huvudrollen i vinterns stora dramaserie Fröken Frimans krig som tar sig an den kvinnliga klasskampen i början av 1900-talet med en komisk touch.

Flera populära serier återkommer med en ny säsong – däribland Niklas Mat, Erik Haags barnprogram Pappas pengar, webbserien Williams lista och båda dramaserierna Bron och Äkta människor.

Rycker ut bland vårdmissar

I dokumentärserien Arga doktorn ska läkaren Björn Bragée hjälpa patienter att få den vård de behöver och kommer att rycka ut bland vårdmissar och sätta sig in i utvalda patienters fall.

Hyllade dokumentärfilmaren Tom Alandhs dokumentär om Anna Lindh kommer också sändas i höst. Andra spännande dokumentärer att hålla utkik efter är Kommunpampar som följer fyra kommunpolitiker i deras jobb och Livet på operan där vi får följa med bakom kulisserna på Kungliga Operan i Stockholm.

Humorkollektiv får egen serie

På barn- och ungdomsfronten finns nya programmet Kändisbarnvakten där kändisar får sitta barnvakt och fyra barn. På webben satsar SVT på webbexklusiva serien (Re)volt om 15-åriga Eddie och det unga humorkollektivet IJWTBC som slagit stort med sketcher på Youtube får en egen tv-serie på SVT Play.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.