Moa Gammel, SVT ”Jordskott”. Foto: Jonas Ekströmer / TT/ Johan Paulin/Palladium Fiction.

SVT:s ”Jordskott” får ny säsong

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att dramathrillern ”Jordskott” kommer tillbaka med en andra säsong. Serien får premiär i höst. ”De som har läst manuset slukar avsnitten och vill ha nästa”, säger tv-seriens skapare Henrik Björn till SVT.

”Jordskott” utspelar sig i den fiktiva platsen Silverhöjd hade premiär 2015. Serien handlar om kriminalkommissarien Eva Thörnblad som återvänder till platsen för sin dotters försvinnande.

Den nya säsongen tar sin början två år senare i historien.

– Jag ser det lite som ett avsnitt elva, två år senare. Hur mår våra karaktärer nu? Vad har hänt på de här två åren? Hur har Eva lyckats hämta sig efter de hemska och omskakande upplevelserna efter säsong ett? Det utforskar vi, säger manusförfattaren, regissören och tv-seriens skapare Henrik Björn till SVT.

Moa Gammel återvänder

Inspelningarna drar i gång i januari 2017 och pågår fram till sommaren. Den nya säsongen av ”Jordskott”, åter igen med Moa Gammel i huvudrollen, har sedan premiär i höst.

– Vi följde Eva Thörnblad under första säsongen, men egentligen var hon i ett slags akuttillstånd nästan hela tiden. Vi lärde aldrig riktigt känna vem hon egentligen är.  Och vem var hon innan den akuta situationen? Det är intressant att vi i de följande åtta avsnitten kan lära känna våra karaktärer mer. Där gömmer sig en massa spännande historier. Det är en av säsong två storheter, tycker jag, säger Henrik Björn till SVT.

I serien medverkar också bland andra skådespelarna Richard Forsgren, Göran Ragnerstam och Happy Jankell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.