Barnspelen försvinner på sajten den 7 december. Foto: SVT

SVT:s populära barnspel går i graven

Publicerad

SVT Barns klassiska datorspel kommer att försvinna den i början på december. Anledningen är att tekniken Flash inte stöds av moderna webbläsare från och med nyår.

Spelen på Barnkanalens sajt har haft miljontals besök genom åren och haft runt 30 000 unika besökare i veckan. Klassiska spel som Drakens värld har funnits med ända sedan mitten av 00-talet.

Den 7 december tas de populära barnspelen bort från sidan.

– Spelen på svtbarn.se är flera år gamla och är skapade i en teknik som heter Flash. De fungerar inte i moderna webbläsare och går därför inte längre att spela på många datorer och plattor, säger Erik Wahlgren, Produktägare SVT Barn Play, i ett pressmeddelande.

Inga planer att förnya spel

Några planer om att förnya och anpassa spelen till modernare teknik finns inte i dagsläget. Det på grund av att det kan vara omöjligt eller mycket kostsamt att återskapa samma spelupplevelse.

– Flera av spelen är också skapade för att förlänga eller fördjupa upplevelsen av tv-program som inte längre är aktuella och som dagens barn inte känner till, säger Erik Wahlgren.

Spel och lekar görs fortfarande av SVT i Bolibompa-appen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.