Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso. Foto: TT

Swedish House Mafia spelar i grannländerna

Publicerad

Återförenade Swedish House Mafia släpper en ny låt tillsammans med The Weeknd. Och nästa år åker de på en rejäl turné – men än så länge finns inga svenska konserter på listan.

Med start i Miami 29 väntar 44 datum i Nordamerika och Europa, under hösten är spelningar i flera stora europeiska städer inbokade.

Svenska fans verkar dock vara tvungna att resa. Swedish House Mafia spelar i Köpenhamn 9 november, i Oslo 11 november och och de avslutar hela turnén i Tammerfors 13 november. Men än så länge finns inga svenska datum.

Samtidigt som Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso går ut med nyheten om turnén släpper de låten ”Moth to a flame”, som är ett samarbete med r'n'b-stjärnan The Weeknd.

För trion har pandemin varit en produktiv period och de har tillbringat mycket tid i studion.

-Vi har gjort fler låtar under de senaste två åren än under 20 år innan dess, vilket är fantastiskt, säger Steve Angello i en intervju med nyhetsbyrån AP.

Gruppen är även aktuell med en spelning på jättefestivalen Coachella i april nästa år. Det blir deras första större framträdande på en festival efter nära ett decenniums uppehåll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.