Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hon har tagit ett steg i sitt låtskrivande”, säger Kulturnyheternas musikkritiker Per Sinding-Larsen, om Taylor Swifts album. Foto: SVT/AP Photo/Toru Hanai

Swifts album slog Spotify-rekord

Uppdaterad
Publicerad

Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album ”The tortured poets department” skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänst

I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Det innebär att Swift nu innehar alla tre topp-placeringarna i kategorin, eftersom hennes album "Midnights" och "1989 (Taylor's version)" också är de mest lyssnade på en dag.

"The tortured poets department" släpptes på fredagen, men rekordfesten började redan dessförinnan. Skivan blev den mest bevakade någonsin på strömningstjänstens sida för kommande musik.

Albumet är Swifts elfte i ordningen. Inga singlar hade lagts ut i förväg och på utgivningsdagen visade det sig överraskande nog handla om ett dubbelalbum.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Swiftien” Amanda Brohman reagerar på Taylor Swifts nya album: ”Låter rätt mörk”. Foto: TT/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.